Deti, spoločná posteľ a sex

Je mnoho teórií s ktorými nesúhlasím, a táto je jedna z nich:

Podľa dr. Ferbera, dať dieťa do spoločnej postele môže slúžiť ako prostriedok na vyhnutie sa sexuálnemu styku s partnerom. Podľa jeho názoru partner, ktorý tak koná, využíva dieťa, aby nemusel čeliť riešeniu partnerských problémov.

Často sa stretávame s podobnými názormi. Mnoho ľudí si myslí, že spanie s dieťaťom v spoločnej posteli ničí partnerský sexuálny život. Nie je tomu veru tak. Keď deti spia, majú hlboký spánok. Je samozrejmé, že sa dieťa môže kedykoľvek prebudiť, ale to isté sa môže stať, aj keď spí vo svojej vlastnej izbe a ak nepribehnete hneď, čoskoro môže začať poriadny plač a krik.

Typ komentov ako ten, že spoločné spanie slúži ako prostriedok na vyhnutie sa sexuálnemu styku s partnerom, je jednoducho urážajúci. Samozrejme, že existujú problémové manželstvá...prečo je to ale to prvé, čo mnohých neprajníkov pri myšlienke na dieťa spiace s rodičmi napadne??? Prečo nikoho nikdy nenapadne opak? (Ak existujú problémy medzi matkou a dieťaťom, dať manžela do spoločnej postele môže slúžiť ako prostriedok na vyhnutie sa kontaktu s dieťaťom ktoré ho tak veľmi potrebuje...rodič, ktorý tak koná, využíva manžela na to, aby nemusel čeliť problému ktorý má s nadviazaním putovej väzby s dieťaťom...).

Je to urážajúce nie len pre matku (ktorá je obvinená, že netúži po svojom parnerovi), ale aj pre otca. Ak sa chce niekto sexuálnej intimite vyhnúť, stačí jedna typická veta ako napr. "bolí ma hlava". Ak je parner úplne normálny, určite to pochopí. Ak je nechápavý či nedajbože násilný, tak mu ani dieťa v posteli zábrany robiť určite nebude.

Nie je potrebné nikomu vysvetľovať, že deň má mnoho hodín a byt, či dom rôzne miestnosti...to je snáď jasné úplne každému...
Ak sa niekomu nedarí udržať si sexuálny život, nie je to určite chyba dieťaťa a ani spania v spoločnej posteli.

Snáď bude čoskoro koniec aj tomuto ďalšiemu nezmyselnému mýtusu, ktorému sa neprajníci pri myšlienke spoločného spania s dieťaťom tak veľmi (zbytočne) tešia ;).



(ref. č. 1, 13)

2 komentáre:

maxove rozpravky povedal(a)...

jou. no toto je zaujimave citanie. ale moj nazor je ze spanie dietata v posteli nie je o tom ci kcem alebo nekcem mat sex. je to o niecom uplne inom!

Dana povedal(a)...

Jasne ze je to o inom. Ale k tejto teme existuju rozne teorie, jedna z nich je ta, o ktorej som pisala a s ktorou nie len ze nesuhlasim, ale povazujem ju za absurdnu.