10 viet ktorým sa radšej pred čerstvou mamičkou vyhnite

1. Prespí ti celú noc? 
- Veľmi zlá otázka! Novorodenec totiž nie je naprogramovaný na prespatie celej noci! Kruhy pod očami matiek by vám úplne mali stačiť aby ste si odpoveď domysleli! Mimochodom, celú noc prespia len deti ostatných, aj to len preto, že mamy veľmi rýchlo a veľmi rady zabúdajú na prebdené noci! Veď počkajte, príde na psa mráz! :)

2. To ho ešte stále kojíš ty?!?
- Nie. Chodím po susedách a prosíkam ich, aby mi požičali svoje kozy!

3. Musíš sa vyspať keď spí aj tvoje dieťa!
- Dobre. Tak ja si s ním ľahnem do kočíka a ty nás budeš tlačiť prípadne mi ho môžeš podržať 2 hodinky na rukách a prejsť si s ním náš byt tisic krát spievajúc "Spi dieťatko spi že" zatiaľ čo ja budem oddychovať.

4. Poslúcha ťa?
- Samozrejme. Ustelie si sám postel, uvarí obed, prebalí sa, zájde na nákup... Prosím vás! Rozprávame o malom stvorení ktoré zatial vie len plakať, sať, a sr......... Veď viete :)

5. Neboj, koliky po troch mesiacoch prejdú. 
- Máte šajnu čo sú to tri mesiace pri plačúcom, kŕčmi zvýjajúcom sa babätku??? A máte šajnu čo sa stane keď v deň jeho 3 mesiaca koliky neprešli? Buďte radi ak tú šajnu nemáte, znamená to že ste doposiaľ stretli len veľmi dôstojné mamičky! (Čo neznamená, že vás v duchu neprekliali aspoň sto krát.) ;)

6. Si unavená už teraz po dvoch mesiacoch?!? Uvidíš čo bude potom! 
- No zato ty to už ale uřcite neuvidíš!

7. A kedy bude braček alebo sestrička?
- Týmto ľuďom stačí jeden jediný pohľad ako odpoveď. Áno, existujú aj takýto odvážlivci. Deň po pôrode! 

8. A nie je mu zima? A nie je mu teplo? 
- Nie, nie je! Je mu výborne!!! Ak ste si doposiaľ nevšimli, matky nerobia nič iné ako neustále chytanie ručičiek ich milovaných detí, potom noštek, potom čielko, potom uško, potom vlas...atď...a tá veľká taška čo so sebou vláčia, nie je na okrasu! Okrem plienok je v nej milión svetríkov a čiapočiek aby pampúšikovi náhodou nebola zima, a ak má práve všetko na sebe a je mu teplo, tak slúži na to aby sme to oblečenie mali kde odložiť, až ho z neho stiahneme!

9. Pivo je dobré na mlieko. 
- Houby. Veľmi dobre všetky vieme, že pivo dodá mlieku horkú príchuť a preto dieťa vypije menej, a prsníky sú plnšie. Lenže dá sa toto za každým vysvetlovať? Radšej teda uveríme vašim rečiam a keď naše dieťa konečne zaspí a my by sme mohli tiež, kontrolujeme každú minútu či dýcha a či sme mu nejako neublížili. Mohli by ste si na budúce s nami radšej dať vodu?!?

10. Čo tvoje dieťa už dokáže?
- Táto otazka prichádza zo strany iných matiek, a popravde - nie je to žiadna otázka. Je to len predslov pred dlhým monológom v ktorom následuje čo všetko už vie robiť to JEJ dieťa! Pozor! Ak to vaše vie náhodou niečo, čo to JEJ nevie, nie je to vaše víťaztvo a bodka za neúspešnou debatou. Je to len ďalší začiatok nového monológu kde si môžete byť isté, že JEJ dieťa prekoná supermana, politikov, všetkých učiteľov sveta či úspešných podnikateľov! 


Žiadne komentáre: